Afrika

De Egyptische Piramiden.

De beroemdste piramiden zijn die uit het oude Egypte. Hoewel er nog nooit een mummie in een piramide is gevonden, nemen onderzoekers aan dat ze werden gebruikt als graven voor farao's.

De oude Egyptenaren maakten de buitenkant van de piramiden glad met goud en de beste kwaliteitkalksteen. De bekendste piramide in Egypte is de Grote Piramide van Gizeh. Deze is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en de enige die tot op heden bewaard is gebleven.

 

De bekendste piramiden zijn die van Gizeh vlak bij de Egyptische hoofdstad Caïro. Het complex wordt beheerst door de drie grote piramiden, de piramide van Cheops, die van Chefren en die van Mykerinos. Daarnaast zijn er nog enkele kleinere piramiden. Deze piramiden werden gebouwd tijdens de vierde dynastie (tussen ca. 2551 en 2472 v.Chr.) en zijn dankzij hun zeer stabiele constructie goed bewaard gebleven. De buitenste witte kalksteenlaag is in de loop der tijden grotendeels verdwenen doordat men het materiaal heeft gebruikt voor andere bouwwerken. Alle piramiden zijn reeds in de oudheid beroofd van hun inhoud.

 

Piramide Breedte Hoogte
Cheops 230,4 m 146,6 m
Chefren 215,2 m 143,5 m
Mykerinos 105,0 m 65,5 m